Verwacht

Help! Mijn kind heeft een depressie
Hoe steun je jouw kind en blijf je zelf staande?
Mirjam Bijnsdorp

ISBN 978-94-93127-44-9
ca. 128 pag.
prijs ca. € 24,99

Verschijnt medio 2025

Mijn dochter ligt op de bank met een deken over zich heen. ‘Ik moet je iets vertellen maar ik durf het niet, want het zal je verdriet doen.’ Er giert van alles door me heen. Wat is er? Ik hou haar vast en zeg: ‘Fluister het maar in mijn oor.’ Nauwelijks hoorbaar zegt ze: ‘Ik ben al drie jaar heel somber, het voelt alsof ik een masker op heb. Ik ben zo intens moe! Ik weet het niet meer. Ik kan niet meer. Ik doe mezelf pijn.’

Dit boek geeft een persoonlijke inkijk in het alledaagse leven van een moeder met een dochter die worstelt met depressie. Je leest ervaringen, nuttige achtergrondinformatie en vooral heel veel handvatten en praktische tips. Dit boek is een handreiking voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 16-25 met een depressie. Met als doel hen te helpen naast hun kind te staan en zelf staande te blijven.

Mirjam Bijnsdorp (1963) schreef het boek dat ze zelf graag had willen lezen toen ze ontdekte waar haar dochter mee worstelde. Ze is, naast moeder, een ervaren directeur, interim-manager en adviseur. Ze werkte in de ggz, bij de Nationale Politie en in het onderwijs. Momenteel is zij directeur van de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen.

 

Ik wil aangifte doen van een vermissing
Germa Borst

ISBN 978-94-93127-40-1
ca. 112 pag.
prijs ca. € 22,95

Verschijnt medio 2025

Iemand komt aangifte doen van een vermissing. Dit gebeurt merkwaardig genoeg niet op het politiebureau. Een anoniem persoon, die hiervoor om onbekende redenen lijkt te zijn uitgekozen, neemt de aangifte op. Beide personen besluiten deel te nemen aan een wonderlijke en gedetailleerde speurtocht. Er ontstaat een toegewijde relatie en een dialoog.
Beetje bij beetje worden fragmenten van wat vermist is teruggevonden. Soms met relatief gemak, vaker via dramatische gebeurtenissen, bedriegers, sterfgevallen en onvoorziene dwaalsporen. Een groeiend aantal kleurrijke bezoekers gaat meewerken aan de opdracht.
De lezer wordt gaandeweg actief getuige van een behoedzaam en intiem gesprek tussen ogenschijnlijk een therapeut en een cliënt. Hoewel pijn en verdriet een hoofdrol spelen, blijft het gesprek lichtvoetig door humor en ontroering en het weglaten van details van geweld en andere grensoverschrijdingen.
Het verhaal zelf, inclusief de personages, is geheel fictief, maar heeft een non-fictieve basis. Het is geïnspireerd op de essentie van 15 jaar therapiesessies die de schrijfster heeft gehad met cliënten
die specifieke trauma’s hebben meegemaakt. Mensen die in hun jeugd langdurig grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren, vaak zelfs met verwaarlozing en geweld.
De nadruk ligt hierbij op cliënten die worstelen met existentiële schaamte en moeite hebben om met hun eigen gevoelens in contact te komen.
Na het verhaal volgt een vraaggesprek tussen de uitgever en de auteur. Deze toegift biedt lezers extra inzicht en achtergrond.

 

Binnenkort meer over andere te verschijnen boeken die ertoe doen.

 

 

 

 

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!