Getuigenis van een gek

Getuigenis van een gek

Boekinformatie

Ondertitel
Ontdekkingsreis door lichaam en geest
Auteur
Muriel
ISBN
978-94-93127-26-5
NUR
323
Pagina's
128
Prijs
€ 19,99

Een heroïsch verslag van een vrouw die het onmogelijke mogelijk maakte

Als Muriel in het ‘afvoerputje’ van een psychiatrisch ziekenhuis belandt, is ze nagenoeg afgeschreven. De diagnoses zijn zwaar, het komt nooit meer goed. Maar het pakt anders uit: ze komt in een wonderlijk psychisch, fysiek en spiritueel transformatieproces terecht dat jarenlang zal duren. Haar ziel nestelt zich in haar lichaam en alle puzzelstukjes van haar persoon vallen in elkaar. Ze geneest definitief van haar waanzin en bouwt from scratch haar leven weer op.

In dit persoonlijke essay beschrijft ze deze ontdekkingsreis en hoe ze de weg was kwijtgeraakt. Daarbij stelt ze dat onze manier van leven, die denken, voelen en handelen uiteentrekt, in zijn algemeenheid mensen tot waanzin drijft.

Muriel is half Française, groeide op in Nederland en leefde achtereenvolgens in Rome en Zuid-Frankrijk, voordat ze neerstreek in Rotterdam om muziek te gaan maken. Ze bracht twee albums uit: Le Cri de la Nuit (2018) en NOresign, lunatic looking for love (2021), haar EP Comfort Songs verschijnt in 2023.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!