Wat ik nou toch heb meegemaakt!

Wat ik nou toch heb meegemaakt!

Boekinformatie

Ondertitel
Verslag van een jaar dakloosheid
Auteur
Wim Eickholt / Redactie: Ditty Eimers
ISBN
978-90-77024-57-7 (3e druk december 2018)
NUR
740 / 752
Pagina's
112
Prijs
€ 17,00

nbd biblion: 'Dit verhaal van een ex-dakloze man (Wim) is aangrijpend, geestig geschreven.'

Klik hier voor een inkijkexemplaar.

Wim Eickholt neemt u mee in een wereld die u niet kent: bekijk de video. 

In 2020 maakte BrightVibesNL met Wim Eickholt een mooie video over dakloosheid.

Boek van het jaarKamer A

Bed 1 onderin
Vak 31

Simpele letters en cijfers. Dit is een korte samenvatting van mijn leven in het begin van 2015. Mijn bezittingen gereduceerd tot wat ik aanhad en wat in mijn rugzak paste.
Dit was het begin van het einde, maar ook het startpunt van waaruit ik een nieuw leven ging opbouwen.
Mijn leven in 2015 op straat, in een afkickkliniek, bij het Leger des Heils en uiteindelijk thuis.
Een jaar vol ervaringen waarvan ik hoop dat ze anderen bespaard zullen blijven.
Dit verhaal laat je ruiken hoe ik het ervaren heb.

De publicatie van het boek is mede mogelijk gemaakt met steun van het Lectoraat Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht. Lees wat lector Lia van Doorn daarover zegt in Trajectum.

Het boek heeft veel publiciteit in de media gekregen. Luister het verhaal van Wim Eickholt terug op RTV Utrecht en bekijk zijn optreden bij Spijkers met Koppen op 7 oktober 2017. In 2018 was hij op 8 februari te horen bij Radio Een Vandaag en te zien bij Een Vandaag (NPO1).

Ook de schrijvende pers besteedde veel aandacht aan het boek. Lees het artikel op DUIC, in De Telegraaf, het AD, in de Groene Amsterdammer, in het tijdschrift MUG, het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Social Intervention: Theory and Practice, zorg+welzijn en het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, het tijdschrift waar professionals, beleidsmakers en wetenschappers elkaar treffen.

Wim Eickholt blijft door de jaren heen een gevraagde ervaringsdeskundige. Zo was hij op 1 april 2023 nog te gast bij het programma De Publieke Tribune op NPO Radio 1.

Lowlands Science 2018

Op de editie 2018 van Lowlands Science hebben de Hogeschool Utrecht en de Stichting Tussenvoorziening onderzocht of mensen die meer kennis hebben van dakloosheid, eerder bereid zijn daklozen te ondersteunen. Ben jij bereid om iemand die dakloos dreigt te worden zelf op te vangen? Hoe denk jij over dakloosheid en daklozen? Hoe kwetsbaar ben jij en zou ook jij dakloos kunnen worden? Aan de hand van stellingen van schrijver en ervaringsdeskundige Wim Eickholt konden muziekliefhebbers deelnemen aan Het grote stellingenspel dakloosheid.

Lees ook het verslag dat DUIC maakte over het onderzoek naar dakloosheid op Lowlands Science.

Zie ook het vervolg op deze uitgave: Ex-dakloos ... Krijg je als ex-dakloze je leven weer op de rit?

Het belang van huisvesting voor iemand die dakloos is geworden blijkt ook uit het advies Herstel begint met een huis. Dakloosheid voorkomen en verminderen van de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS) uit 2020. Het advies is te downloaden op de website van de RVS.

Compilatie Eickholt LL18 2

Compilatie Eickholt LL18 1

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!