Verdubbelde verwachtingen

Verdubbelde verwachtingen

Boekinformatie

Ondertitel
Wat wilskracht met je doet; het indringende verhaal van een jonge vrouw met de spierziekte SMA type II
Auteur
Patricia van Manen
ISBN
978-90-77024-43-0
NUR
860
Pagina's
144
Prijs
€ 15,50

‘Ik ben woedend. Mijn moeder is eerder doodgegaan dan ik. Dat was níet onze afspraak!’

Wat doet het met je als je klasgenootjes overlijden, het ziekenhuis je tweede huis is en je dagelijks afhankelijk bent van hulp? Als je fysiek alleen maar achteruit gaat en weet dat je niet ouder wordt dan 18 jaar?

Verdubbelde verwachtingen is het bijzondere levensverhaal van Patricia van Manen. Een levenslustige vrouw met een zeldzame, ernstige spierziekte. Vanaf haar geboorte kan ze nauwelijks bewegen en weet dat haar spierzwakte alleen maar zal verergeren. Met haar inmiddels 40 jaar heeft ze haar levensverwachting ruimschoots overschreden en zelfs verdubbeld.

Op nuchtere wijze beschrijft Patricia haar zoektocht naar eigenwaarde,  toekomstperspectief en zelfstandigheid. Aan de hand van alledaagse gebeurtenissen, hilarische anekdotes en memorabele mijlpalen geeft ze inkijkje in haar bijzondere leven. Openhartig deelt ze haar frustraties, dilemma’s en onzekerheden. Daarbij laat ze confronterende gebeurtenissen en intieme zaken niet onbesproken. Maar al is de realiteit soms hard, Patricia blijft altijd de schoonheid van het leven in het oog houden en kiest doelbewust haar eigen weg.

Verdubbelde verwachtingen geeft een krachtige les van een ervaringsdeskundige over hoe je in alle omstandigheden vrijheid en eigenwaarde kan ervaren.

Lees hier de recensie van NBD Biblion.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!