Knarsend grind

978 94 93127 00 5

Boekinformatie

Ondertitel
de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel
Auteur
Gabriëlle Berning
ISBN
978-94-93127-00-5
NUR
402 / 860
Pagina's
136
Prijs
€ 18,99

Een man. Een vrouw. Een breindefect.
Knarsend grind is een persoonlijk verhaal over het revalidatieproces na een hersenbloeding.
In een bizar decor van zorginstellingen, musea en dierentuinen gaat een vrouw op zoek naar de nieuwe identiteit van haar man. 
De pijn van een gereduceerd leven, raak neergezet in beeldende observaties van mensen  en gebeurtenissen.

"Gabriëlle Berning weet zware thema's als levende rouw en verlies met enige vorm van zelfrelativering en humor zo te beschrijven dat er naast het verdriet ook een voorzichtige glimlach uit haar verhalen naar boven komt. Verwondering over hoe het leven kan verlopen. 
Ik weet zeker dat deze verhalende inkijkjes in Gabriëlles binnenwereld vele anderen op hun zoektocht naar ‘het omgaan met’ zullen ondersteunen, alleen al door het besef dat deze tocht niet over een geëffend pad maar vaak over knarsend grind gaat."

Martijn Peeters, GZ-neuropsycholoog en hoofdbehandelaar Hersenz Nijmegen Tiel

'Wat een fantastisch boek heb je geschreven. Het is aangrijpend, intelligent en grappig. Een prachtige combinatie waarmee het toevoegt aan de al bestaande boeken over NAH.'

Carolien Slooff, persoonlijk begeleidster NAH Pluryn

Op de website van het Kennisplein gehandicaptensector: “‘Knarsend grind' is een boek dat elke hulpverlener van mensen met hersenletsel nieuwe inzichten geeft in de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.” 

In het winternummer 2021 van het Hersenletsel Magazine staat een interview met Gabriëlle Berning en een bespreking van Knarsend grind.

Lees de bespreking van nbd biblion.

Bekijk enkele pagina's van Knarsend grind.

De uitgever leest voor uit het boek.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!