Goede kanker bestaat niet!

Goede kanker bestaat niet!

Boekinformatie

Ondertitel
Een realistisch ervaringsverhaal over schildklierkanker
Auteur
Anke van Haften
ISBN
978-90-77024-47-8
NUR
860
Pagina's
112
Extra info
Verschenen in de reeks Zorgindruk. Zie: http://bit.ly/2e5okzW
Prijs
€ 15,00

Soms sta je versteld wat mensen allemaal kunnen uitkramen. Is dat uit onnozelheid, onwetendheid of gewoon omdat ze zich geen houding weten te geven als het gaat om een ziekte als kanker? Ik prent mezelf in dat het goed bedoeld is, maar een knagend gevoel blijft achter. 'Gelukkig heb je de goede kanker' klinkt nog na in mijn hoofd. Goede kanker? Bestaat die dan?

Anke van Haften kreeg in april 2012 de diagnose schildklierkanker. In 2013 werkte ze mee aan het boek Gezichten achter schildklierkanker en gaf ze het startschot voor de schildklierkankerrun in Leiden. Na de diagnose hield ze een jaar lang een dagboek bij. Vanaf januari 2014 verscheen dit dagboek in een wekelijkse column op de website van SON (Schildklier Organisatie Nederland). Deze columns zijn in dit boek gebundeld tot een realistische, soms pijnlijke, maar met een gezonde dosis humor gebrachte weergave van een jaar. Veel schildklierkankerpatiënten zullen zich in deze verhalen herkennen.

 “Het boek is (…) niet alleen een grote steun voor alle patiënten met schildklierkanker, maar verplichte kost voor alle artsen die het begrip ‘goede kanker’ nog in hun vocabulaire hebben en eigenlijk voor iedereen die begaan is met mensen om zich heen.”
Prof.dr. J.W.A. (Jan) Smit, internist-endocrinoloog, hoofd Afdeling Interne Geneeskunde, Radboudumc.

Eind november is Anka van Haften te gast geweest in het programma De Publieke Zaak van webfm. Klik hier om dit terug te kijken. Voor verdere informatie zie ook de website van de auteur: Goede kanker bestaat niet!

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!