Nooduitgang

Nooduitgang

Boekinformatie

Ondertitel
Een bijzonder verhaal over endeldarmkanker
Auteur
Harrie Keusters
ISBN
978-90-77024-49-2
NUR
860
Pagina's
104
Extra info
3e druk. Verschenen in de reeks Zorgindruk. Zie: http://bit.ly/2e5okzW
Prijs
€ 15,00

In april 2013 krijgt Harrie Keusters de diagnose endeldarmkanker. Volgens de artsen zijn een permanent stoma en verdere ongemakken onvermijdelijk. De behandelingen krijgen echter een bijzonder verloop en Harrie komt voor levensbepalende keuzes te staan. Er wordt door de artsen in eerste instantie gesproken over een rectumamputatie – dat zou de stoma betekenen – maar er blijkt een alternatieve methode in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Het is een experimentele methode, het is dus zijn keuze. Eén van de artsen zegt daarover: “Al zetten we tien of twintig artsen bij elkaar, de meningen zullen verdeeld blijven. U moet zelf de knoop doorhakken.”

Nooduitgang is een indringend persoonlijk verslag over endeldarmkanker. Harrie neemt ons mee in zijn leven na de diagnose. Hij deelt zijn zorgen met de lezer en schetst de algemene gang van zaken in de zorg en specifiek de behandeling. Het boek geeft daarmee handvatten voor mensen die in eenzelfde traject terechtkomen. Het is ook een verhaal met een flinke dosis humor en laat zich in één adem uitlezen.

“Een onderhoudend boek over keuzes voor patiënten met endeldarmkanker. Het leest als een trein.”
dr. Geerard Beets, oncologisch chirurg Maastricht UMC+

"Nooduitgang is een boek dat iedere patiënt met endeldarmkanker moet lezen. (...)" Beluister het radio-interview van Harrie Keusters met Omroep Tilburg.

Lees in het tijdschrift Oncologica een artikel over Nooduitgang.

Het tijdschrift is een uitgave van V&VN Oncologie.

 

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!