Kanker! Ik heb er mijn buik vol van!

Kanker! Ik heb er mijn buik vol van!

Boekinformatie

Ondertitel
Het indringende verhaal van een jonge moeder
Auteur
Sylvia Bastiaan-Trinthamer
ISBN
978-90-77024-53-9
NUR
860
Pagina's
128
Extra info
Verschenen in de reeks Zorgindruk
Prijs
€ 15,95

‘Schreeuwend van woede zit ik in de auto naar huis. De tranen rollen over mijn wangen. Ik ben zo boos! Waarom ik, waarom nu, waarom wij weer? Jankend lees ik mijn man de informatie voor die ik op mijn telefoon gevonden heb over “Pseudomyxoma Peritonei”. Deze woorden had de gynaecoloog zojuist op een briefje geschreven en door deze woorden staat ons leven in één klap op zijn kop!’

Kanker! Ik heb er m'n buik vol van! is geschreven door Sylvia Bastiaan-Trinthamer. Zij krijgt op 34-jarige leeftijd te horen dat ze een zeer zeldzame vorm heeft van buikvlieskanker. Haar leven als jonge moeder van twee dochters, met een drukke baan als hr-adviseur, komt in één klap tot stilstand. Voor haar werk heeft ze meerdere langdurig zieken begeleid en nu zit ze zelf aan de andere kant van de tafel. In haar boek beschrijft ze haar eigen ziekteperiode en benoemt ze wat van essentieel belang is om als werkgever en werknemer tijdens de verzuimperiode bij elkaar betrokken te blijven.

In haar boek geeft ze speciaal aandacht aan de re-integratie van zieke werknemers en aan de taak van de hr-professional daarbij binnen bedrijven en organisaties: 'De meerwaarde van Human Resource Management bij verzuim door kanker'.
Op de website www.hr-select.nl staan vijf HR-tips van Sylvia Bastiaan met betrekking tot werkhervatting bij kanker.

Lees verder een interview met Sylvia Bastiaan-Trinthamer in Groot-Westland en het artikel over haar in Het Hele Westland.

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) maakt zich als organisatie sterk voor werkbehoud en werkhervatting voor mensen met kanker. Lees over de inzet van de NFK en de blog van Sylvia Bastiaan-Trinthamer op de website van de NFK.

Inkijkexemplaar

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!