Zin

Zin

Boekinformatie

Ondertitel
Inleidende teksten in de humanistisch geestelijke begeleiding
Auteur
Jan Hein Mooren / samenstelling en redactie: Anouk Bolsenbroek
ISBN
978-90-77024-67-6
NUR
715 / 730
Pagina's
192
Prijs
€ 25,25

Zin is een boek over wat ons drijft. Volgens sommigen bestaat er geen grotere drijfveer bij mensen dan de behoefte aan zin. Onze visies, denkbeelden en leefstijlen, onze relaties en onze creativiteit zijn bronnen voor het vervullen van deze behoefte.

Humanistisch geestelijk begeleiders ondersteunen mensen bij hun zoektocht naar wat hun leven de moeite waard maakt. Ook over hun beroep gaat Zin. Het bevat introducerende teksten over de humanistisch geestelijke begeleiding, zingeving en verbeelding.

In Zin lees je over ervaringen uit het leven van mensen. Dagelijkse situaties en voorbeelden uit het leger, de gevangenis en de psychiatrie wisselen elkaar af. Die worden uitgewerkt aan de hand van een aantal thema’s, waaronder wijsheid, verdriet en troost, seksualiteit, utopische denkbeelden, morele erosie en morele verbeelding. Studenten en professionals vinden in Zin een goede introductie. Het boek is daarnaast ook toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in waar het in het leven uiteindelijk om draait.

Prof.dr. Peter Derkx (hoogleraar humanisme en levensbeschouwing aan de Universiteit voor Humanistiek) schrijft in de slotbeschouwing van het boek: ‘(...) de hier verzamelde artikelen (geven) een helder uitgewerkte visie - de meest expliciete die ik ken - op taak en methodiek van de humanistische geestelijke begeleiding. Die visie wordt zeer genuanceerd en met heldere onderscheidingen uiteengezet. Het belang hiervan kan moeilijk worden overschat.’

Jan Hein Mooren was lid van het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond, portefeuille geestelijke verzorging bij Justitie en Defensie.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!