Wonen in een verhaal

Wonen in een verhaal

Boekinformatie

Ondertitel
Dak- en thuisloosheid als sociaal proces
Auteur
Geeske Hoogenboezem
ISBN
978-90-77024-08-9
NUR
741 / 740
Pagina's
320
Extra info
Uitverkocht
Prijs

Daklozen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Er wordt veel over hen geschreven, maar weinig naar hen geluisterd. Dit boek probeert hierin verandering te brengen. De levensverhalen van dak- en thuisloze mannen en vrouwen staan daarom centraal.
In dit boek wordt beschreven hoe zij zichzelf en hun situatie zien, hoe zij naar de toekomst kijken en welke rol de hulpverlening speelt in hun leven. Sommige dak- en thuislozen raken uitgesloten van zorg en hulp, omdat ze niet in staat zijn om zich te schikken in hulpverleningsregimes. Vanuit een theoretische analyse van levensverhalen, biedt dit boek praktische handvatten om deze groepen toch een kans op reïntegratie in de samenleving te geven.

Dit boek geeft een realistisch beeld van hoe het ‘op straat’ is en laat een groep dak- en thuislozen zien met vele gezichten.

Geeske Hoogenboezem was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het programma Opvang en Maatschappelijke Zorg bij het Trimbos-instituut in Utrecht. Momenteel werkt zij als directeur van een basisschool.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!