Verhalen uit de sojafabriek

Verhalen uit de sojafabriek

Boekinformatie

Ondertitel
over de bloei en ondergang van een Utrechts bedrijf
Auteur
Jos Bours
ISBN
978-90-77024-98-0
NUR
693
Pagina's
160
Prijs
€ 15,50

Industrieel erfgoed in de wijk
Aan het Merwedekanaal in Utrecht staat een opvallend en mooi industrieel monument, de Cereolfabriek. Een gebouw met een geschiedenis van bijna 100 jaar totdat in 2002 de productie van sojaolie en veevoer werd beëindigd. Dat gebeurde niet om economische redenen.
Schrijver Jos Bours was nieuwsgierig naar de ervaringen van de mannen – en de enkele vrouw – die tot 2002 in de 'Sojafabriek' hebben gewerkt. Hij interviewde 15 ex-werknemers en monteerde hun ervaringen tot een verhaal dat zich laat lezen als een roman. Een liefdesroman met fatale afloop. Het is een boek dat uitnodigt om naar binnen te gaan, door de fabriek te lopen aan de hand van de foto’s van ex-werknemer Rob Werdler en de opgetekende verhalen uit de Sojafabriek tot je te nemen. De Sojafabriek is inmiddels verbouwd tot een multifuctioneel ontmoetingscentrum voor de bewoners in de wijk Oog in Al in Utrecht.

Het boek Verhalen uit de sojafabriek is tot stand gekomen op initiatief van het Wilde Westen: het wijkkunstencentrum en de kunstbroedplaats in de wijk Oog in Al Utrecht.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!