Erg hè!

978 94 93127 04 3

Boekinformatie

Ondertitel
Uit het leven van een rolmodel. Een revalidatieroman
Auteur
Petra Jorissen
ISBN
978-90-93127-04-3
NUR
740
Pagina's
208
Prijs
€ 19,99

Erg hè! – Rolstoelvrouw Julia hoort die verzuchting al zolang ze leeft. Achter haar rug om natuurlijk. Ze verblijft maanden in een revalidatiecentrum tussen ‘verse dwarslaesie’, ofwel mensen met een beschadigd ruggenmerg. Saai is het nooit, dat samenleven met ‘erg in soorten en maten’. Alleen al de verschillen in leeftijd, kleur en achtergrond maken van de afdeling waar ze is opgenomen een mini-samenleving. Nog net ietsje gekker ook. Een waarin het niet altijd gemakkelijk toeven is. Maar altijd is er leven achter de handicap. Voor de een is zo’n centrum een smeerkuil ter reparatie van kapotte onderdelen, voor de ander een wellnesscenter, gericht op de totale mens. Is het wel zo erg, rijden in plaats van lopen? Zit de grootste handicap werkelijk in een gebroken rug?

Petra Jorissen was docent Nederlands, trainer en beleidsmedewerker bij gehandicaptenorganisaties. De afgelopen twintig jaar schrijft ze als rollende publicist vooral over gezondheidszorg en psychiatrie.
Eerder schreef ze een boek over gehandicapte kunstenaars en over hoe Afrikanen met lichamelijke beperkingen in diverse Afrikaanse landen leven. Een aantal van haar ervaringen in revalidatiecentra en andere instellingen verwerkte ze in deze revalidatieroman.

Leer Petra Jorissen kennen op de website van Wijrollen.nl

Diverse recensies leest u op:

Op de website van Brabant Cultureel: "Iedereen zou dit boek moeten lezen. Als oefening in nederigheid."

Klik hier voor een inkijkexemplaar

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!