Durf te spreken

Durf te spreken

Boekinformatie

Ondertitel
De aanpak van huiselijk geweld. Ervaringsverhalen
Auteur
Angèle Verkaaik & Kim van den Berg. Redactie: Mirjam Kruisselbrink
ISBN
978-94-93127-24-1
NUR
740
Pagina's
160
Prijs
€ 24,50

In deze bundel leest u verhalen van mensen die betrokken zijn geweest bij huiselijk geweld. Zij werden slachtoffer van geweld door hun partner, ouder of kind of pleegden zelf geweld tegen een naaste. Het vraagt moed om hierover te spreken.
Wat we graag van deze mensen wilden weten was: wie of wat heeft jou geholpen om het geweld te stoppen, jezelf in veiligheid te brengen en te herstellen van de gevolgen van huiselijk geweld? Wie maakte het verschil? Wat maakte dat een bepaalde persoon of gebeurtenis zo belangrijk was? Welke rol speelden professionals en wat waren andere, soms onvermoede hulpbronnen?
De verhalen laten zien dat kleine daden grote gevolgen kunnen hebben voor de direct betrokkenen. Ze roepen op om in actie te komen, al is het maar door een klein woord of gebaar. Ze maken duidelijk dat huiselijk geweld niet alleen door professionals kan worden gestopt.
De vertellers spreken uit eigen ervaring over wat voor hen belangrijk was in de bejegening en hulpverlening bij huiselijk geweld. Ze vertellen het verhaal van binnenuit, waardoor we andere kennis opdoen dan die we uit lesboeken halen.

Eerder verscheen Durf te weten. Aanpak van huiselijk geweld: een gezamenlijke taak. Verhalen uit de praktijk  / ISBN 978-94-93127-08-1.

Inkijkexemplaar (pdf)

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!