De draadloze kooi

De draadloze kooi

Boekinformatie

Ondertitel
Ziek van elektrosmog
Auteur
Chantal Halmans
ISBN
978-90-77024-83-6
NUR
860 / 895
Pagina's
128
Prijs
€ 17,00

In dit boek zijn de persoonlijke verhalen gebundeld van een groeiende groep mensen die last hebben van straling en elektromagnetische velden (EMV). Zij worden door omgevingsfactoren gedwongen hun leefstijl radicaal om te gooien en zichzelf daarbij opnieuw uit te vinden. Experts schatten het aantal mensen met elektrogevoeligheid (EHS) op 3 tot 5% van de bevolking en een breed scala aan symptomen wordt ermee in verband gebracht. 

Deze verhalen maken inzichtelijk wat elektrogevoeligheid inhoudt, hoe je onderzoekt of je er zelf last van hebt én wat je eraan kunt doen. Een must voor mensen met (onverklaarde) klachten en de kring van mensen om hen heen: vrienden en familie, hulpverleners en artsen, die in hun beroepspraktijk bewust of onbewust met elektrogevoeligheid te maken krijgen. 

Chantal Halmans had zelf onverklaarde klachten en kwam al pionierend uit op EHS. Ze wilde weten hoe anderen met deze problematiek omgaan en hoopt dat dit boek bijdraagt aan meer begrip, betere hulpverlening en een betere positie voor de elektrogevoelige medemens.

Op 10 februari 2019 was Chantal Halmans te beluisteren bij Studio040Luister hier de uitzending terug.

Lees de enthousiaste reacties van lezers.

Bekijk een compilatie van de boekpresentatie in De Kargadoor Utrecht.

Straling zien en horen we niet. YOUECHO heeft een sounddesign gemaakt van geluiden die uit een stralingsmeter komen. De compositie maakt pijnlijk voelbaar hoe beklemmend een gevoeligheid voor straling kan zijn. 

Justine Cappelle, een Belgische documentairemaakster die research doet naar EHS schrijft op Facebook: 'Ten laatste nog even vermelden dat ik zelf geen ‘bewuste’ last van straling heb maar sinds jouw boek zet ik elke nacht mijn wifi-toestel uit en ik slaap echt heel veel beter. Bedankt!'

Maakt wifi ziek? Kijk naar de uitzending van Editie NL

Op 27 maart 2018 was er aandacht voor de schadelijkheid van straling in de radio-uitzending van EenVandaag. En op 6 juli besteedde het tv-programma EenVandaag aandacht aan het thema elektrogevoeligheid.

Door de jaren heen blijft er in de media aandacht voor de effecten van straling, ook in 2020 zien we veel artikelen verschijnen:
- de Volkskrant 24 januari;
- Metro 26 februari;
- de Volkskrant 20 april;
- Trouw 21 april.


Telegraaf

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!