De activiteitengids

De activiteitengids

Boekinformatie

Ondertitel
Meer dan 200 zinvolle dagbestedingen voor mensen met dementie
Auteur
Monika Eberhart
ISBN
978-90-77024-25-6
NUR
740
Pagina's
264
Prijs
€ 29,99

Deze activiteitengids is geschreven voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. Het is een hulpmiddel dat bedoeld is om te helpen in het vinden van de juiste activiteiten voor de persoon met dementie. Ouderen wonen steeds langer op zichzelf. Hierdoor moeten mantelzorgers en zorgverleners steeds meer activiteiten thuis aanbieden om mensen met dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven.

Monika Eberhart (1965) kwam op twintigjarige leeftijd tijdens haar eerste baan in de thuiszorg voor het eerst in contact met mensen met dementie. Al snel ging haar voorkeur uit naar werken met deze doelgroep, mede door de natuurlijke klik die ze tijdens haar werk bleek te hebben. Om anderen te helpen in het ontdekken van activiteiten die je kunt doen met mensen met dementie besloot ze haar kennis, ontstaan vanuit opleiding en werkervaring, op papier te zetten in de vorm van deze activiteitengids.

Bekijk hier de inhoudsopgave en enkele pagina's van De activiteitengids dementie.

Bekijk de video van de hand van Michel Ko van Careyn op ons Youtubekanaal waarin de auteur vertelt over de totstandkoming van de gids.

Lees het interview met Monika Eberhart op de website van Waardigheid en Trots.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!