Tropenjaren

Tropenjaren

Boekinformatie

Ondertitel
Verhalen van modern ouderschap
Auteur
Marion den Uyl & Linda Emmelkamp
ISBN
978-90-77024-28-7
NUR
740 / 761
Pagina's
192
Prijs
€ 23,25

Twee antropologen richten hun blik op het moderne ouderschap. Aan de hand van interviews en literatuurstudie belichten ze een aantal pregnante vragen van eigentijdse ouders. Dat zijn vragen als: waarom een kind, hoe organiseer je de zorg in combinatie met je werk, en welke waarden geef je je kind mee? Daarbij komt de vraag naar voren: hoe bereid je je kind eigenlijk voor op de ingewikkelde samenleving van morgen? 
De blik is gericht op de Randstad waar de moderne haast, stress, en commercialisering – die zo haaks staan op het tempo van het kind - het meest voelbaar aanwezig zijn. Tevens is het de plaats waar het nieuwe multiculturele karakter van Nederland prominent aanwezig is. Gekeken wordt naar deze veranderende samenleving, waarin ouders vanuit verschillende landen en culturen hun weg proberen te vinden. Kinderen van de toekomst, hun kansen en belemmeringen staan, uiteindelijk, centraal in dit actuele en leesbare portret van ‘de’ moderne ouder.

Marion den Uyl schreef eerder over moederschap en seksualiteit in de Zuid-Indiase, niet-westerse, context. Linda Emmelkamp, die de interviews voor haar rekening nam, schreef over Marokkaans-Nederlandse liefdesrelaties. Beide antropologen hebben voor dit boek hun expertise gebundeld.

Klik hier voor de inhoudsopgave.
Klik hier voor de inleiding.
Klik hier voor een artikel van Facta (Tijdschrift voor Maatschappijwetenschappen) op Kennisweb.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!