Notenkwartetspel

Notenkwartetspel

Boekinformatie

Auteur
Dorine Wiersma & Suzanne Mol
ISBN
8717953147219
Pagina's
42 kaarten: 10 kwartetten en 2 uitlegkaarten
Prijs
€ 9,95

Speel en leer noten lezen!

Het Notenkwartetspel is een even simpel als uniek kaartspel. Het Notenkwartetspel is een educatief kwartet waarmee iedereen tussen de 6 en 96 jaar op speelse wijze kennis maakt met alles wat met het muziekschrift te maken heeft. De herhaling van het lesmateriaal in spelvorm maakt de beginner sneller vertrouwd met het notenschrift. Het sluit perfect aan bij de trend dat leren met plezier gepaard kan gaan en betrekt in één moeite door alle spelers van het spel onbewust bij de muziekles.

Het is geschikt voor beginnende musici op alle muziekinstrumenten. Dit mooie en leuk vormgegeven spel is een aanvulling op iedere muzieklesmethode om met plezier alles te leren over notenbalken en noten, om vertrouwd te raken met alle begrippen zoals sleutels, rusten, kruisen en mollen. Iedereen kan het spelen want kennis van het notenschrift is niet nodig.

Dorine Wiersma, de bedenker van het spel, studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium en is naast haar werk als uitvoerend artiest al 30 jaar werkzaam als docent op diverse muziekscholen. Zij gaf les aan talloze jonge kinderen en gebruikte humor en spel om haar leerlingen noten te leren lezen. Dat was de inspiratie voor het Notenkwartetspel.

Het Notenkwartetspel heeft een nieuwe uitstraling met veel ruimte voor het educatieve gedeelte. Notenbalken, noten en tekens zijn groot afgedrukt en goed leesbaar. Voor de tekst is gebruik gemaakt van een goed leesbaar lettertype speciaal ontworpen voor dyslectici.

Het Notenkwartetspel is een effectieve aanvulling gebleken op àl het bestaande lesmateriaal voor beginners op àlle muziekinstrumenten. 

Het Notenkwartetspel omvat 42 kaarten: 10 kwartetten en 2 kaarten met uitleg.

Idee, illustraties & grafische vormgeving: do.re.mol VOF

Dorine Wiersma en Suzanne Mol

© 2014-2022, do.re.mol VOF

NKS 10 kaarten & doosje 2022

 

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!