Twee lege stoelen

Twee lege stoelen

Boekinformatie

Auteur
Han Nefkens
ISBN
978-90-77024-20-1
NUR
325
Pagina's
112
Extra info
Formaat 12 x 17 cm. / gebonden uitgave
Prijs
€ 12,90

De in deze uitgave gebundelde columns zijn deels eerder verschenen in Hiv Nieuws en NRC Handelsblad.

Over deze uitgave schrijft Hanneke Groenteman:
"Mijn vriend Han Nefkens, journalist, schrijver, kunstverzamelaar, schreef tien jaar geleden een prachtig boek. Bloedverwanten. Een ontroerende autobiografische roman over twee broers uit een rijke familie, beiden homoseksueel, beiden seropositief. De ene broer sterft eraan, de ander overleeft, door de medicijnen.
Han Nefkens is al achttien jaar seropositief. Drie jaar geleden dreigde hij over de rand van het leven te tuimelen, hij was heel erg ziek, maar overleefde weer. Hij hield er afasie aan over. Van die boze zieke maanden herinnert hij zich vrijwel niets meer. Hij heeft de afgelopen jaren gevochten om zijn taal weer onder controle te krijgen. Toen dat ging lukken is hij – eindelijk! – weer gaan schrijven. Over die strijd, over aids, over kinderen met aids, over armoede en onrecht in de wereld. 
Hij besteedt een deel van zijn vermogen aan de wereldwijde aidsbestrijding. 
En zijn onaangetaste talent aan het schrijven daarover. 
Een prachtige combinatie. 
Bedankt daarvoor."

Han Nefkens (1954) studeerde journalistiek in Frankrijk en de Verenigde Staten. In 1978 verhuisde hij naar Mexico, waar hij werkte als correspondent voor de Vara en IKON, en radioreportages maakte voor de VPRO.Momenteel woont en werkt hij nog steeds in het buitenland. Hij verzamelt hedendaagse kunst en geeft die in bruikleen aan musea zodat een groter publiek hiervan kan genieten. Hij woont en werkt afwisselend in Bangkok, Amsterdam, Londen en Barcelona. In 1995 verscheen zijn indringende roman ‘Bloedverwanten’ waarin de ziekte aids een belangrijke rol speelt.

Een deel van de opbrengsten van dit boekje komt ten goede aan de projecten van Art AIDS.

Klik hier voor het voorwoord van het boek.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!