Just men

Just men

Boekinformatie

Ondertitel
sixty years of photography
Auteur
Rob Stoeckart
ISBN
978-90-77024-78-2
NUR
653
Pagina's
304 - 256 in zwart-wit en 48 in kleur
Extra info
Uitverkocht
Prijs

60 jaar mannen in beeld gebracht
Geen man is gelijk en geen honderdduizend foto’s zijn toereikend een passend beeld te schetsen van de man. Er zijn er gewoon te veel, bijna 4 miljard. Bovendien, om enigszins recht te doen aan de verschillende facetten van slechts één man zouden series foto’s nodig zijn.
Toch hebben mannen, waar ook ter wereld, zaken met elkaar gemeen. Om een greep te doen: ze kunnen vissen, voetballen of ze kijken ernaar. Ze vaderen, bouwen boten, zijn harig, verdienen hun geld als boeienkoning, bioloog, barman. Ze dragen nogal eens een uniform, rugbyen, zijn al te vaak gewelddadig, waaghals, krijgsheld, hebben maten of kameraden, en geen muis krijgt ze op de kast. En ongesteld, nooit. Er zijn fietsenmakers, schoorsteenvegers, glasblazers, wiskundigen, brandweerlieden, dakdekkers, schoffies, macho’s, priesters, verkondigers, één paus, staatslieden, boeven en boefjes, bankiers en boksers. Zeker, er zijn ook vrouwen die kickboksen of een uniform dragen, en agressie is ook hun niet vreemd. Toch, sommige facetten lijken nogal universeel bij mannen, toen en nu. Dit unieke fotoboek brengt een aantal van deze facetten over een periode van 60 jaar in beeld.

Teksten in Nederlands en Engels.

Bekijk hier een deel van het boek.

Of blader hier door dit unieke fotoboek.

Lees hier de positieve recensie van NBD-Biblion.

Over de fotograaf

Rob Stoeckart is bioloog, anatoom, docent, onderzoeker, ex-korfballer, Amsterdammer, Rotterdammer, conciërge en Dr. Hij is voorzitter geweest van Studium Generale van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij werkzaam was bij de afdeling Anatomie/Neurowetenschappen van de Faculteit der Geneeskunde. Hij publiceert dagelijks een haiku, speelt soms piano, heeft acht kleinkinderen en fotografeert inmiddels zestig jaar. Foto's verschenen in uiteenlopende boeken en tijdschriften. Hij heeft een honderdtal wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en is redacteur geweest van diverse boeken. Ook schreef  hij, afgezien van gedichtjes, artikelen in talloze bladen. Hij is medeauteur van de boeken Waar is nu en Opa, vertel nog eens van de draken en auteur van Het leven is te kort voor jachtigheid en Stilte gonst van leven. 

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!