Afterglow

Aftergow

Boekinformatie

Auteur
Dirk Wiersma
ISBN
978-90-77024-80-5
NUR
653
Pagina's
160
Extra info
Full colour fotoboek
Prijs
€ 19,99

Voor de liefhebbers van urban photography of urbex

Afterglow deals with a theme that has fascinated the photographer Dirk Wiersma for many years: the beauty and allure inherent in the aged and worn. With 124 pictures, divided over ten chapters and text of his own writing, Wiersma entices the reader to recognise the value and the dignity that is left in scenes and objects that have passed beyond their days of glory and purpose. He unveils the beauty that is often inherent in what is left behind and discarded, steps away from the order and trendiness of daily life; in nature, rocks, landscapes; in life and death; in ancient ruins; in abandoned factories, houses and other dwellings; in dumped cars, scrap metal and other junk. The final chapters are committed to topics that are very much akin to all this: the still life and the vanity.

In dit nieuwe fotoboek ‑ zijn derde ‑ onthult Wiersma zijn fascinatie voor het oude en vergankelijke, voor de schoonheid die ontluikt in wat achterblijft; vergeten en ver voorbij de glans en orde van de hoogtijdagen. Voor datgene wat op z’n eigen houtje vergaat en weg sluimert, de vroegere glorie en importantie gehuld in een sluier van stof, kreukels en roest. Dit thema krijgt vorm in een tiental hoofdstukken die focussen op diverse omgevingen zoals de aarde en het landschap, leven en dood, klassieke ruïnes, verlaten fabrieken en huizen, als ook autokerkhoven en andere afvalstorten. De laatste hoofdstukken zijn gewijd aan thema’s die nauw verwant zijn aan dit alles: het stilleven en de vanitas. 
Ieder hoofdstuk wordt ingeleid met een tekst die niet alleen de beelden toelicht, maar ook persoonlijke mijmeringen en anekdotes van de auteur weergeeft.

Een Nederlandse versie (Nagloed. Impressies van het vergankelijke) van de Engelse tekst in het boek is hier te downloaden.

Presentatie

Het boek is gepresenteerd – bekijk de videoregistratie – in de Amsterdamse Pantheon Boekhandel (Sint Antoniesbreestraat 132).

Blader op Youtube door dit fotoboek.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!