Life Support

Life Support

Boekinformatie

Ondertitel
Hoe duurzaamheid bijdraagt aan de leefbaarheid van de aarde
Auteur
Celine van Bijsterveldt en Erik Schild (redactie)
ISBN
978-90-77024-65-2
NUR
922
Pagina's
192
Extra info
Geïllustreerd
Prijs
€ 16,50

Life Support laat zien hoe duurzaamheid bijdraagt aan de leefbaarheid van de aarde en wat de biologie daaraan kan bijdragen. Een jaar lang hebben de auteurs vol enthousiasme gewerkt aan dit onderwerp. Het boek staat vol met interessante feiten. Wist u bijvoorbeeld dat de mens duizenden jaren geleden al een ijstijd heeft uitgesteld? Daarnaast komen allerlei fantastische toepassingen van biologie in duurzaamheid aan bod. Biologie speelt namelijk niet alleen nu een grote rol, als het gaat om bijvoorbeeld alternatieve energie, voedsel, ecosystemen en biodiversiteit, maar ook in de toekomst lijken de mogelijkheden grenzeloos. Reis met de auteurs mee door de tijd en lees hoe de biologie ervoor zorgt dat wij de aarde op handen kunnen dragen!

Het boek is geschreven door honours-studenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honours-programma biedt aan goed presterende en gemotiveerde studenten de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Daarbij kunnen ze in hun academische en persoonlijke ontwikkeling doelen bereiken die boven de eindtermen van de reguliere bacheloropleiding uitstijgen. Ieder hoofdstuk in deze uitgave is gereviewd door wetenschappelijke experts.

Met bijdragen van: Celine van Bijsterveldt en Erik Schild (redactie), Jeroen van Aarle, Jan van der Beek, Renate de Boer, Coline Boonman, Maxime Brugman, Annabel Dorrestein, Hester van Dorst, Albert Floor, Remie Janssen, Koosje Lamers, Tijmen van Loon, Lara Nellissen, Hans Schreutelkamp, Raoul Sol, Jasper Vermeulen, Ilse Vlamings, Karin Zwiep.

Inkijkexemplaar

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!