Biologie in de 21ste eeuw

Biologie in de 21ste eeuw

Boekinformatie

Auteur
Rascha Nuijten & Carien Mol (redactie)
ISBN
978-90-77024-60-7
NUR
922
Pagina's
264
Extra info
Geïllustreerd
Prijs
€ 16,50

Alles wat je wilde weten over biologie

Biologie is overal. Kijk maar om je heen! Overal zijn biologische processen aan de gang. De 21ste eeuw wordt de eeuw van de biologie genoemd omdat biologische kennis steeds belangrijker wordt bij het begrijpen en oplossen van grote maatschappelijke problemen. Denk hierbij aan de klimaatveranderingen en het verwachte voedselprobleem. Deze en nog vele andere onderwerpen komen in dit boek aan bod.
Aan de hoofdstukken is met veel enthousiasme gewerkt. Hopelijk krijg je hier iets van mee tijdens het lezen en zul je zien dat er voor biologen nog genoeg te doen is deze eeuw! Biologie in de 21ste eeuw is het lesboek voor eerstejaarsstudenten biologie en geeft voor de geïnteresseerde middelbare scholier inzicht in wat biologie te bieden heeft. 

Het boek is geschreven door honoursstudenten van het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het honoursprogramma biedt aan goed presterende en gemotiveerde studenten de mogelijkheid om extra uitdagingen aan te gaan ter verbreding en verdieping van het bestaande bachelorprogramma. Daarbij kunnen ze in hun academische en persoonlijke ontwikkeling doelen bereiken die boven de eindtermen van de reguliere bacheloropleiding uitstijgen. 
De groep honoursstudenten uit september 2009 heeft ervoor gekozen om een boek te schrijven met als rode draad: Bij welke grote thema’s in de biologie zijn in de 21ste eeuw belangrijke doorbraken te verwachten? Ieder hoofdstuk is gereviewd door wetenschappelijke experts.

Biologie in de 21ste eeuw is voor het eerst in Utrecht gebruikt in het studiejaar 2010-2011. Deze uitgave is een aangepaste landelijke versie, met een ten geleide door Dr. Leen van den Oever, directeur van het NIBI (Institute of bioscience) in Utrecht.

Inkijkexemplaar

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!