Het cv van een ex-dakloze

Wim Eickholt raakte in 2015 door omstandigheden dakloos. Hij leefde dat jaar op straat, in een afkickkliniek, bij het Leger des Heils en uiteindelijk dankzij veel steun van vrienden weer in een eigen huis. Hij schreef daar een boek over, β€˜Wat ik nou toch heb meegemaakt!’ Verslag van een jaar dakloosheid (ISBN 978-90-77024-57-7). Het eerste exemplaar van het boek is in ontvangst genomen door toenmalig burgemeester van Utrecht Jan van Zanen. Na zijn eerste boek schreef hij Ex-dakloos, en nu? Krijg je als ex-dakloze je leven weer op de rit? (ISBN 978-94-93127-01-2), dat in ontvangst werd genomen door wethouder Maarten van Ooijen (CU, portefeuille zorg, welzijn en sport). Het bleek namelijk niet zo eenvoudig om weer volwaardig mee te doen in de maatschappij. Ondanks vele pogingen is het Wim Eickholt nog steeds niet gelukt om een reguliere baan te krijgen. Velen zien hem nog steeds als die man die dakloos werd door zijn eigen schuld. Dat stigma draagt hij met zich mee en dat voorkomt – zoals hij dat zelf omschrijft – dat hij van de B-weg weer op de A-weg terechtkomt.

Nu is Jan van Zanen inmiddels begonnen als burgemeester van Den Haag. Weliswaar is een waarnemer benoemd, Peter den Oudsten, maar wij Utrechters moeten op zoek naar een nieuwe burgemeester. We zoeken iemand die de stad kent als zijn broekzak en gemakkelijk contact maakt met de burgers. Ik stel graag Wim Eickholt voor als nieuwe burgemeester. Hij heeft als ex-dakloze immers nog steeds geen werkkring gevonden, kent de stad door en door en heeft de laatste jaren heel veel activiteiten ontwikkeld. Een echte doener. Kijk hier voor zijn curriculum vitae: het cv van een ex-dakloze.

Ik stel voor dat iedereen die in Wim Eickholt ook een goede burgemeester ziet, hem voordraagt bij de vertrouwenscommissie van de gemeente Utrecht.

Uitgeverij De Graaff - boeken die er toe doen!